„Fico ještě bojuje o život a Fiala už atentát zneužil.“ Český premiér pod palbou

16.05.2024 19:30 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) čelí kritice, že nešťastnou situaci svého slovenského protějška Roberta Fica, na kterého byl spáchán atentát a stále bojuje o svůj život v rukou lékařů, zneužívá k útokům proti svým politickým soupeřům. Na CNN Prima NEWS uvedl, že denně čelí nenávistným útokům, a to i ze strany zástupců parlamentní opozice. Proti jeho vyjádření se důrazně vymezila Zuzana Majerová, kandidátka SPD a Trikolory do Evropského parlamentu.

„Fico ještě bojuje o život a Fiala už atentát zneužil.“ Český premiér pod palbou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Předseda vlády Petr Fiala pro televizi CNN Prima NEWS uvedl, že násilí je odsouzeníhodné a každý člověk by se měl sám zamyslet nad tím, co dělat pro to, aby se situace ve společnosti nedramatizovala a nešířila se nenávist. Situace je totiž podle jeho slov napjatá i v České republice.

V souvislosti se středeční střelbou na Roberta Fica zmínil, že i on sám je často terčem nenávistných útoků třeba na sociálních sítích ze stran představitelů hnutí ANO. „Ať se každý podívá na mé webové stránky a sociální sítě a pak na stránky Andreje Babiše a Karla Havlíčka. Každý den je tam útok nejenom na mě, ale i na mou rodinu. Překračuje to všechny hranice, které jsou v demokratické politice přípustné,“ řekl Fiala.

Doplnil, že strach nicméně nemá. „Strach nemám. Myslím, že politik by nemohl dělat svou práci, kdyby měl strach. Znovu říkám: musíme dělat všechno pro to, abychom nešířili nenávist,“ uvedl.

Sám se k podobným útokům nesníží a bude stále odpovídat konstruktivní politikou a slušností. „Je to věc nás všech, abychom se učili spolu komunikovat bez nenávisti. Tedy aby demokracie byla střetem idejí a názorů. Osobní útoky, šíření nenávisti a používání rodin jako terčů odsuzuji,“ dodal Fiala.

Za to, že premiér Fiala využívá situace, aby nasměroval kritiku vůči představitelům opozice, jej ostře zkritizovala Zuzana Majerová z Trikolory. „Slovenský premiér Fico po atentátu ještě bojuje o svůj život v nemocnici a politický grázl Fiala v roli českého premiéra už celé věci zneužívá k útokům na své politické protivníky,“ napsala politička na sociální síti X.

„Neuvěřitelné! Strašné! Zločinné! Odporné! Chucpe!“ označila takové chování českého předsedy vlády.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tak se srabe zamysli sám nad sebou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 16.05.2024 19:46:31
ty jsi hlavní šiřitel dezinformací a rozdělení společnosti.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

20:35 Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

Americká armáda podle zjištění agentury Reuters v době covidové pandemie po několik měsíců vedla taj…